СЕО Оптимизация

Posted on

Какво представлява сео оптимизацията?

Най-общо казано тя се разделя на две части вътрешна и външна, като всяка една част е много важна.

Вътрешна СЕО оптимизация?

При вътрешната сео оптимизация се организира информацията вътре в сайта по правилен начин, така че Google и другите търсачки да могат да разберат с кои ключови думи да свържат вашият сайт (съдържанието в него) и кога да го показват в резултатите си.

Външна СЕО оптимизация?

При външната сео оптимизация се създават множество външни връзки към вашия сайт, с които се оказва на търсачките каква информация се съдържа във вашия сайт и с какви ключови думи трябва да се обвърже.

Какво точно обаче се оптимизира за търсачките?

Става въпрос за оптимизация на даден уеб сайт (това може да бъде всеки един уеб сайт). Чрез дадена дума, сайтът Ви може да излезе на челни позиции в листа на търсачката.Ако е добре оптимизиран при търсене на въпросната ключова дума, то той може да бъде на първата страница. Колкото на по-предна позиция се класира вашия сайт, толкова повече посещения ще отчита. Това е така, защото голяма част от потребителите, които имат определени търсения в Google, разглеждат резултатите само на първата страница.

Как точно се оптимизира?

Както споменахме по – горе оптимизацията се дели на вътрешна и външна.Вътрешната оптимизация включва оптимизация на заглавията на страниците, URL адреси, промяна на текстовете, създаване на карта на сайта. За съжаление конкуренцията в днешни дни е доста голяма, а вътрешната оптимизация не е на 100 % надеждна. Налага се външна оптимизация.Тя включва регистрация в търсачки, международни и местни директории и каталози. Регистрация в социални мрежи и изграждане на профил на сайта ви. Пускане на коментари в релевантни блогове и форуми. Размяна на линкове пак от релевантни сайтове. Но тъй като релевантните сайтове на вашия сайт са всъщност конкурентните ви сайтове – никой от конкурентите ви няма да сложи линк към вашия сайт. Това налага нуждата да се изработят още няколко т.н. сателитни сайтове. Сателитния сайт представлява най-обикновен уеб сайт. Съдържанието му трябва да е подобно на основния. Търсачките също ще го забележат и когато той започне да „рекламира“ основния ви сайт, той ще се позиционира по-добре в листата на търсачката.

Защо е необходимо да се прави СЕО оптимизация?

Когато искате да предложите определена стока или услуга чрез уеб сайта Ви, задължително трябва да привлечете клиенти, които да могат лесно и достъпно да се запознаят със съдържанието на сайта Ви. За да бъде посещаван в интернет, чрез насочване на потребителите, които търсят вашите услуги в интернет търсачките(Google, Yahoo, Bing и т.н.).

Думата SEO е съкращение от английския израз Search Engine Optimization или казано на български – оптимизация за търсачки.